Vind jij ook dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een gezonde omgeving?

Kinderen strijden zelf voor een duurzame toekomst, met klimaatmarsen en eigen initiatieven - zoals onze changemaker Kehkashan in onderstaande video laat zien.
Wij lopen niet mee, maar kunnen hen wel onze stem geven. Op 5 juni, Wereldmilieudag én Kehkashan haar verjaardag, bieden we de petitie aan aan Kehkashan.
Klimaatverandering en milieuvervuiling bedreigen de kinderrechten, zoals het recht op leven en het recht op gezondheid, die aangeven dat kinderen zich in een gezonde omgeving moeten kunnen ontwikkelen.

KidsRights ondersteunt kinderen in hun strijd om kinderrechten te verbeteren. Wij doen dit door changemakers als Kehkashan een internationaal podium te geven en hun initiatieven te ondersteunen.

Geef jij kinderen jouw stem?
Teken dan nu de petitie om te laten zien dat kinderen op jouw stem kunnen rekenen.
  • Wereldwijd leeft 93% van de kinderen in gebieden waar het niveau van luchtverontreiniging boven de internationaal geaccepteerde norm ligt. 
  • Meer dan 1 op de 4 kinderen die sterven voordat ze hun vijfde verjaardag hebben kunnen vieren, sterven direct of indirect door milieuvervuiling. 
  • 160 miljoen kinderen wonen in gebieden waar al hevige of extreme droogte voorkomt.  
  • Een half miljard kinderen woont in gebieden waar overstromingen vaker voor gaan komen.

Het verhaal van Kehkashan

Kehkashan is geboren op 5 juni, Wereldmilieudag. Zij zet zich met haar organisatie Green Hope in voor de bescherming van het milieu, omdat ze vindt dat kinderen moeten kunnen opgroeien in een schoon milieu.

"De aantasting van het milieu vormt een serieuze bedreiging voor alle kinderen en hun rechten. KidsRights ondersteunt mij als changemaker in mijn strijd voor de bescherming van het milieu. Inmiddels is Green Hope daardoor een wereldwijde organisatie geworden met duizenden jonge leden.

Want leeftijd zegt namelijk niets over kunnen, kinderen kunnen verandering brengen. Mijn missie is daarom om zoveel mogelijk kinderen te laten strijden voor een duurzame toekomst. Wij, kinderen, zijn de toekomst, de verandering. Ik weet zeker dat wij de wereld in beweging kunnen zetten, als echte changemakers!"

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen